Over Terrazzo

Wat is terrazzo?
Een authentieke en uniek ambacht

Terrazzo / Graniet

Terrazzo is (sier)beton, de grondstoffen zijn; steen, cement en water. In plaats van grind zoals bij beton verwerkt men natuursteenkorrels. Het kleurrijke uiterlijk wordt hoofdzakelijk bepaald door deze bestanddelen, die zorgvuldig op kleur en grootte worden geselecteerd.

 

Er kan een accent worden toegevoegd door het gebruik van grijze of witte cement, kleurstoffen of bijvoorbeeld gekleurd glas. Terrazzo is een vloerafwerking, bestaande uit marmerkorrels of korrels van ander materiaal die in al dan niet gekleurd cement of klei zijn gedrukt en na droging gepolijst.

Terrazzovloer op een stoep
Terrazzovloer voorbeeld

Waar komt het woord "terrazzo" vandaan?

Terrazzo komt van het Italiaanse woord voor terras. Door verder ontwikkelde technieken is de creatieve vrijheid van Terrazzo groter dan die van marmeren vloeren. Er kan gevarieerd worden met vormen en kleuren. De toepassing is daardoor van een goedkope terrasbedekking steeds meer gegroeid naar een decoratieve, zoals de mozaïeken uit de oudheid.

Waar wordt terrazzo voor gebruikt?

Terrazzo wordt naast vloeren ook gebruikt voor aanrechtbladen. Het is uitermate stoot- en krasvast. Breukgevaar kan worden voorkomen door toepassing van wapeningsstaal en door bij het ontwerp niet te dunne stroken toe te passen. Het materiaal blijft enigszins poreus waardoor bijvoorbeeld wijnvlekken relatief snel moeten worden verwijderd.

Wat kost terrazzo?

De prijs van terrazzo is afhankelijk van de grootte, complexiteit en samenstelling van het werk. Wij denken graag met u mee en wij adviseren u graag in alle mogelijkheden en zoeken graag naar een passende oplossing voor u. Tevens maken wij vrijblijvend een passende offerte voor u die u hiernaast kan aanvragen bij ons.

Check Out Our Works

We work closely with clients to gain an understanding of your desires both philoso phical and practical.

Wanneer u een echte originele ambachtelijke Terrazzo vloer wilt hebben bent u bij Il Terrazziere F.Pari aan het juiste adres.


Meersingel 51
2642 JC Pijnacker
Zuid-Holland, Olanda


Mobiel: 06-15271543 info@terrazzo-holland.nl